Followers

kursus

Kursus Rawatan Islam Terbaru

Tahap 1 : akan diadakan pada 19 - 20hb. September 2015 di Akrine Kuang

Kursus ini akan menekankan kepada perkara-perkara asas dalam rawatan Islam. Kursus ini sesuai bagi pelatih baru dan juga kepada pesakit yang mahu merawat dirinya sendiri.

Pada tahap ini, peserta akan diajar antaranya:

* Bagaimana alam jin
* Kaedah membenteng diri
* Teknik mengesan kehadiran jin
* Teknik racun
* Teknik dialog
* Teknik mengeluar jin (tarik guna serban / botol)
* Teknik mandian pesakit
* Teknik bakar batu-bata
* Akrionics
* Garis panduan merawat
* Latihan rawatan
Yuran adalah RM250.00 sahaja. Tempat adalah terhad. Hanya peserta Tahap 1 yang layak untuk mengikuti kursus Tahap 2

SMS butiran anda nama, alamat, pekerjaan kepada 019 758 4801

Tahap 2 : akan dimaklomkan

Pada tahap ini hanya bagi mereka yang telah mengikut kursus tahap 1 dan perawat-perawat (bekas pelatih Akrine) yang ingin mengulangkaji / mendalami teknik rawatan. Ia lebih menekankan kepada mereka yang benar-benar mahu menjadi seorang perawat.

Antara kandungan kursus adalah:

* Persiapan diri seorang perawat
* Keperluan bilik rawatan
* Teknik tikam
* Teknik baling
* Teknik tidurkan jin
* Teknik Kembara dan Rawat (TKR)
* Teknik Rotan Objek (TRO)
* Teknik ambil barang sihir
* Teknik Rawat Tanpa Sentuh Pesakit (RENTAP)
* Teknik Serkupan Azab (TSA)
* Keberkesan Rawatan
* Latihan

Yuran adalah RM250.00 sahaja (sila bank in ke Maybank Islamic 562740110528 Pusat Rawatan Islam Nur Ehsan)

Kursus bermula 8.30 pagi sehingga 5.00ptg

Sila sms nama, tempat tinggal, pekerjan dan tahap kursus yang dipohon ke 019-7584801

Tarikh tutup permohonan adalah seminggu sebelum tarikh kursus


Penginapan di tempat kursus bagi peserta lelaki (percuma) dan sesiapa yang memerlukan Homestay sila membuat tempahan( Homestay 1: Tn. Hj. Saad 0126794304 Homestay 2 : En. Majid 0136051892 Homestay 3: Tok 4 Taufik 0122670577) dengan kadar yang segera.

Hotel yang terdekat terdapat di TSB BBaru Sg. Buluh

Kusus Pengukuhan Tahap 3

Tarikh : 15hb. November 2014

Tempat : Dewan Burhanuddin Helmy, Kuang

Masa : 8.30 pagi hingga 5.00 petang

Yuran : RM100.00

Sunday, September 23, 2007

Siri Rawatan Ramadhan (2)Kes 1:

Dihospital Selayang, S yang kena santau sepertimana yang saya nukilkan pada "berhati2 makan di tempat awam" . Di sini saya berdialog dengan jin bernama "Hamzah" yang berjanji untuk memujuk rakan2nya untuk tidak lagi mengganggu S. Selepas kunjungan dan Rawatan berkenaan Puan A memaklomkan yang S tenat semula. Semasa merawat seorang pesakit lain, Puan K (sila lihat kes 3), saya panggil Khalid dan tanya apa yang berlaku. Khalid beritahu saya melalui Puan K, Hamzah penipu...lantas mereka bunuh. Lanjutan itu saya minta Khalid bersama tentera jin Islam yang lain serang jin2 yang mengganggu S. Malam itu juga Khalid, panglima Soh dan tentera Islam bertindak...

Dua hari kemudian puan A telefon mengatakan S tenat dan dipindahkan ke wad lain (pesakit hati). Ibu S minta saya datang. Saya tanya bagaimana dua malam yang lalu, ibu S mengatakan dia dah sihat, tetapi paginya dia diserang semula.

Saya minta izin untuk membaca Yasin dan saya maklomkan kesan bacaan berkenaan. Ibu S mengizinkan dan apabila dibacakan saya dapati mesin2 berbunyi rancak memaksa saya menguatkan bacaan. Di luar bila saya tanya puan A, saya diberitahu itu bermakna S bernafas sendiri tanpa perlu menggunakan bantuan mesin.

Pagi ini (23hb. Sept 2007) saya terima sms dari puan A mengatakan S telah kembali kerahamatuLLAH pada jam 11.oo malam tadi. Semoga ALLAH menerima S sebagai hambaNYA yang solehah.

Kepada tukang2 sihir yang membaca blog saya insaflah...dosa anda terlalu besar, yakinlah adanya syurga dan neraka.

Bagi diri saya, saya pasrah kepada qadho ALLAH yang menghidup dan mematikan, tiada daya upaya kecuali dengan izinNYA.

Kes 2:

Melibatkan seorang professional Puan Z. Telah dirawat secara ketuk beberapa kali hingga menjadi tajuk forum "Rawatan Ketuk" dalam www.rawatansihir.com. Puan Z juga banyak merawat dirinya sendiri melalui nasihat2 perawat dalam web berkenaan. Dia selalu bermimpi perkara yang menakutkan, sakit badan dan yang paling beliau tidak selesa ialah sentiasa melihat wajah seorang lelaki ketika dalam keadaan jaga, bahkan beliau tak dapat bersama suaminya kerana wajah suaminya juga adalah wajah orang berkenaan!


Bila saya ruqyah puan Z menangis (ini tanda terkena sihir), akhirnya saya berdialog dengan jin berkenaan. Jin itu mengatakan dia jin Islam dan memang berhasrat sangat untuk keluar, tetapi ada halangan. Saya beritahunya jika awak ikhlas ALLAH akan permudahkan untuk keluar. Saya minta jin2 berkenaan keluar melalui tangan dan kaki puan Z. saya juga beri amaran mana2 yang tidak keluar akan ALLAH izinkan saya menyembelihnya.

Maka berduyun-duyunlah jin2 yang keluar, sehingga getaran kaki dan tangan puan Z mengambil masa lebih 10 minit kemudian reda. Puan Z masih merasakan ada jin dalam badannya...kerana amaran telah saya beri jin2 ini disembelih, puan Z pun sedar dan mengatakan pandangannya makin cerah.

Tak lama kemudian puan Z nampak pemuda berkenaan di depannya dengan mata merah (marahlah tu). Saya ajar puan Z untuk belasah pemuda berkenaan dan tutup pandangannya dari melihatnya. Setelah puan Z melakukannya, dengan izin ALLAH pemuda itu berpusing ke belakang dan akhirnya tidak dapat dilihatnya lagi.

Dua hari kemudian puan Z datang lagi membawa anaknya berusia lingkungan satu tahun. Anaknya tidak dapat tidur untuk beberapa hari. Saya scan, ternyata ada gangguan. saya ruqyah dan minta anak ini dimandikan. AlhamduliLLAH anak puan Z sudah boleh tidur lena.

Saya mendoakan mudah2an penderitaan puan Z untuk sekian lama agar berakhir. "Mereka merancang dan ALLAH pun merancang, demi ALLAH, perancangan ALLAHlah yang terbaik"

Kes 3:

Puan K telah dirawat di merata tempat tetapi belum diizinkan oleh ALLAH untuk sembuh. Puan K datang bersama suaminya jam 9.30 malam ke rumah saya setelah membuat temujanji dengan isteri saya. Saya berada di surau mengerjakan solat terawih. jam 10.30 malam baru saya balik, itupun bila isteri saya datang ke surau mengatakan puan K dah lama sampai.

Setibanya ke rumah, saya mendengar batuk-batuk kecil puan K bertali arus. Saya meminta maaf kepada mereka berdua sebab tidak tahu mereka sudah tiba, walaupun surau tidak jauh dari rumah saya. Puan K memberitahu saya yang dia telah lama menderita, perutnya sentiasa bergerak2 macam tarian joget lambak. Saya sendiri dapat melihat gerakan itu. Dia juga memberitahu saya dia batuk tidak berhenti2 sejak beberapa hari yang lalu selepas dirawat oleh seorang bekas seniman.

Saya ruqyah, timbullah jin yang bernama Ishak, saya katakan kepada Ishak...saya nak bercakap dengan ketuanya. Kini muncul pula jin bernama Sulaiman (nama hebat2 belaka, ini kalau baca bab ruqyah Sulaiman mungkin dia senyum aje). Sulaiman beritahu saya mereka diarah untuk memusnahkan puan K tetapi masih belum berjaya! Sulaiman juga beritahu semua adik-beradik puan K kena serang...saya pujuk Sulaiman, dia akhirnya setuju dan mengarahkan semua jenteranya keluar.

Puan K bergoncang dengan kuat, kemudian reda. saya ruqyah pada tangan saya dan minta puan K lihat ke tangan. Dia nampak orang yang mengupah sihir berkenaan. Dia tidak cerita kepada saya tetapi dia kelihatan amat mengenalinya, pastinya ada kisah disebalik peristiwa ini yang tidak mahu diceritakannya.

Perut K masih menari-nari...saya ruqyah lagi, jin itu muncul dan berdialog dengan saya. Katanya dia seronok tinggal dalam perut K, kerana dah lama tinggal di situ. Katanya, dia tinggal dalam satu keluarga besar.

Saya menduga kes sebegini biasanya melibatkan saka. saya beritahu dia yang dia sekarang berada di pusat penyembelihan jin...jin ini terketar2 dan setelah dipujuk, mereka sekeluargapun beredar sambil menangis teresak2 (macam kes rumah kena roboh je!).

Saya terus meruqyah, saya katakan saya nak jumpa jin saka yang menghuni badan K. Jin ini muncul dan memperkenalkan dirinya sebagai panglima Soh. Saya beritahu dia empunya badan tidak mahu mewarisinya, dia kata yang diapun tahu...tetapi dia kata dia tak tahu nak buat apa. Saya ajak dia jadi panglima Islam yang memperjuangkan Islam dan membantu ummat Islam jin mahupun manusia yang terinaya. Dia kelihatan sombong, saya panggil Khalid. Khalid datang dengan tentera Islam memenuhi keliling rumah saya. panglima Soh menggeletar ketakutan. saya kata kalau awak berjuang bersama mereka, jika awak mati awak mati syahid. Diapun bersetuju. Saya ambil kesempatan menanyakan berkenaan S dan jin Hamzah yang ditangkap sebelum ini. Khalid kata, Hamzah penipu dan telah dibunuh. saya minta Khalid dan tentera Islam serang jin2 yang ganggu S malam ini juga. Panglima Soh cepat mahu ikut serta, iapun keluar dari badan puan K.

Puan K pun pulih, saya nasihatkan supaya berwaspada kerana biasanya tukang sihir tidak pernah serik dan amat marah jika ada yang menghalang kejahatannya. Sehingga tulisan ini, puan K atau suaminya tidak menghubungi saya. Thohur insyaALLAH.

No comments:

Blog/web Rawatan

My Favourite

Expose Mistik part-1

Expose Mistik Part 2

Expose Mistik Part 3

Teknik Tidurkan Jin

Senarai Perawat Luar Negeri

KLINIK RUQYAH DI LUAR NEGERI

 • Jordan
 • "Ayesh Quran: Cell: 00962795576723, ayeshquran@yahoo.com (Taibeh, Irbed, Jordan)
 • UK
  • Abu Junaid: 07834326225 (Birmingham and surrounding areas, UK)
  • Abdul Jabbaar: 07976918576 (Huddersfield and surrounding areas, UK)
  • Abu Abdullah As-Salafi: 07737557330 (Birmingham, UK)
  • Abu Abdullah: Ruqyashariyah@yahoo.co.uk, http://groups.yahoo.com/group/RuqyaShariyah/
  • Zaid : 07985667618 (Leicester, UK)
  • Sheikh Abu Hanifah (appears on the Islam Channel Q&A): 0208 471 5766 (London, UK)
  • Ibrahim At-turki: 07719380579 (Hertfordshire, North London)
 • USA
  • Abdulhakim Alhiyafi: (615) 668-2522 (Dallas, Tx 76107), the sheikh works in Sharia Academy and he travels to other states frequently.
  • Ahmad Al-Jabry: (313) 384-4509 (Dearborn, Mi 48126)
 • Germany
  • Abu Sufian: 01625365432 (Bonn)
 • Bosnia and Herzegovina
 • Morocco
 • Pakistan
  • Iqbal Salafi: TEL: 0092 51 5537998 (7AM-3PM PST), Mobile:0092 3335115646, Kashmiri Bazaar near masjid Darus Salaam, Ahl Hadith (RAWALPINDI-PAKISTAN)
 • Egypt
  • Waheed Abdul-Salam Balo: 0020105061850 (Egypt)
 • Yemen
  • Muhammad Al-Imam center (Ma'bar, Yemen)
  • Abdul-Qadir Al-Qudsy center (Al-Qadisiyah, San'a', Yemen)
 • Saudi Arabia
  • Abdul-Azeez Abu Djeen: phone: 4265211, cell: 055415020 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Muhammed Al-Subai'y: 055216484 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Abdul-Azeez bin Jdeed: 055425132 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Abu Abdullah: 054264125 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Abdullah As-Sadhan: 055261525 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Nasir Armeeh: phone: 055425132, cell: 055212184 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Abdullah Fahd Arsheedy: 0557556976 , 0557992665 (Al-Kharj, Saudi Arabia)
  • Khalid Al-habashy: the imam of Masjid Al-Sulayman (Jeddah, Saudi Arabia)
  • Munair Arab: (+966) 555708580, www.alroqia.com (Jeddah, Saudi Arabia)
  • Abdul-Azeez Muhammed Al-Kharmy: cell: 055663850, aziz1123@hotmail.com (Jeddah, Saudi Arabia)
  • Saleh An-Nah-Has: 0506575057 (At-Ta'ef, Saudi Arabia)
  • Ahmed Ard-dady: office: 048229319, cell: 0505302026 (Al-Madinah Al-Munawwarah, Saudi Arabia)
  • 'a'edh Al-Sharary: cell: 053650839 (Tabarjal, Saudi Arabia)
  • Sa'eed Al-Qahtany: 055759590 (Riyadh, Saudi Arabia)
  • Abu Mohammed Arsainy: 055143121 (Buraydah, Saudi Arabia)
  • Khalaf Aal-Baker: 054407544, (Al-aziziyah, Saudi Arabia)
  • Muhammed Al-ataiby: 052388818, 054449429 (Al-Khalidiyah, Saudi Arabia)
 • Kuwait
  • Abdullah Al-hadad: 3842452 (Al-Green, Kuwait)
  • Faysal Al-'anzy: 9279496 (As-Sableekhat, Kuwait)
  • Hady Al-'anzy: 9009019 (Al-Jahra', Kuwait)
  • Mohammed Al-Qaysi: 7989066 (Great Mubarak, Kuwait)
  • Abu Osamah: 7040056 (Kuwait)
 • UAE
  • Salah Abdul-Qader: 050/6111706 (Abu Dhabi, UAE)