Followers

kursus

Kursus Rawatan Islam Terbaru

Tahap 1 : akan diadakan pada 19 - 20hb. September 2015 di Akrine Kuang

Kursus ini akan menekankan kepada perkara-perkara asas dalam rawatan Islam. Kursus ini sesuai bagi pelatih baru dan juga kepada pesakit yang mahu merawat dirinya sendiri.

Pada tahap ini, peserta akan diajar antaranya:

* Bagaimana alam jin
* Kaedah membenteng diri
* Teknik mengesan kehadiran jin
* Teknik racun
* Teknik dialog
* Teknik mengeluar jin (tarik guna serban / botol)
* Teknik mandian pesakit
* Teknik bakar batu-bata
* Akrionics
* Garis panduan merawat
* Latihan rawatan
Yuran adalah RM250.00 sahaja. Tempat adalah terhad. Hanya peserta Tahap 1 yang layak untuk mengikuti kursus Tahap 2

SMS butiran anda nama, alamat, pekerjaan kepada 019 758 4801

Tahap 2 : akan dimaklomkan

Pada tahap ini hanya bagi mereka yang telah mengikut kursus tahap 1 dan perawat-perawat (bekas pelatih Akrine) yang ingin mengulangkaji / mendalami teknik rawatan. Ia lebih menekankan kepada mereka yang benar-benar mahu menjadi seorang perawat.

Antara kandungan kursus adalah:

* Persiapan diri seorang perawat
* Keperluan bilik rawatan
* Teknik tikam
* Teknik baling
* Teknik tidurkan jin
* Teknik Kembara dan Rawat (TKR)
* Teknik Rotan Objek (TRO)
* Teknik ambil barang sihir
* Teknik Rawat Tanpa Sentuh Pesakit (RENTAP)
* Teknik Serkupan Azab (TSA)
* Keberkesan Rawatan
* Latihan

Yuran adalah RM250.00 sahaja (sila bank in ke Maybank Islamic 562740110528 Pusat Rawatan Islam Nur Ehsan)

Kursus bermula 8.30 pagi sehingga 5.00ptg

Sila sms nama, tempat tinggal, pekerjan dan tahap kursus yang dipohon ke 019-7584801

Tarikh tutup permohonan adalah seminggu sebelum tarikh kursus


Penginapan di tempat kursus bagi peserta lelaki (percuma) dan sesiapa yang memerlukan Homestay sila membuat tempahan( Homestay 1: Tn. Hj. Saad 0126794304 Homestay 2 : En. Majid 0136051892 Homestay 3: Tok 4 Taufik 0122670577) dengan kadar yang segera.

Hotel yang terdekat terdapat di TSB BBaru Sg. Buluh

Kusus Pengukuhan Tahap 3

Tarikh : 15hb. November 2014

Tempat : Dewan Burhanuddin Helmy, Kuang

Masa : 8.30 pagi hingga 5.00 petang

Yuran : RM100.00

Friday, August 1, 2008

The Last Episode

Kenapa pesakit yang terkena sihir sukar dipulihkan. Ada yang berpendapat ini kerana tukang sihir menghantar tentera jin yang baru.

Saya berpendapat hujjah ini ada kebenarannya jika pesakit tidak melakukan zikir yang dicadangkan oleh perawat. Tetapi jika pesakit telah melakukan benteng, kenapa masih tak beres. Cerapan saya, setiap kali sesi rawatan, perawat sebenarnya merawat satu lapisan (layer) jin. Bila layer ini diselesaikan layer dibahagian bawah akan bergerak ke permukaan. Layer kedua ini pada mulanya hanya pasif pada badan pesakit, tetapi bila layer atasan dibersihkan, layer seperti span ini mula aggresive. Biasanya jin pada layer bawah lebih ganas dari yang di atas.

Kes puan K adalah contoh nyata, beliau diganggu selama lebih 20 tahun dan saya rawat hampir lebih 6 bulan rasanya... kini lapisan-lapisan terakhir sedang dirungkai...saksikan



Bagaimana kita nak tahu pesakit ada layer seterusnya? Para perawat adakalanya kena scanning lebih dalam selepas pesakit disembelih atau sedar dari kerasukan.

Caranya, pesakit samada dipukul dengan serban atau dicucuk dengan besi rawatan. Cucuk di bahagian belakang posisi jantung sambil membaca "apahasibtum..." minta pesakit meletakan ibu jari tangan kanannya pada posisi jantung (dada depan). Pesakit mengucap 2 kalimah syahadah sambil menekan ibu jarinya kejantung.

Pesakit akan kerasukan semula...

Adakalanya tiada respon, ini kerana posisi layer yang masih jauh di dalam... pesakit akan sakit semula selepas beberapa hari atau minggu selepas itu.

5 comments:

Anonymous said...

salam ustadz,

Mengapa pesakit yang ini tidak memakai telekung?

Anonymous said...

salam ustadz,

gambar2 kursus pada 20hb Julai masih tiada lagi ke ustadz?

Abdul Majid Hasan said...

Salam,

Pesakit tak pakai telekung... kerana dulu-dulu saya tak minta pakai telekong, adakalanya dia terlupa... tapi di waktu lain dia pakai, di sebelah tu suami dia.

Salam,

Tak ada sape pun beri saya gambar... kalu ada email @ sms kat saya.

rina said...

setuju dgn komen ustaz..saya buat rawatan dgn ustaz pada sabtu lalu (ustaz ni sporting dan baik belaka orangnya serta tidak menakutkan) memang berkesan lepas kena pancung kesan sihir pelalau hilang serta-merta dan badan ringan tetapi lepas 2 hari "sihir" rebound walau dah buat pagar..ni mesti layer lama dah naik sebab sihirnya dah 10tahun thanks ustaz..kalau tk de penerangan ni memang frust..bila dah faham kena mintak pancung lagi ni.

rina said...

Salam ustaz, mungkinkan kursus perawat diadakan di bandar lain sebagai contoh Batu Pahat? Apakah akrine membenarkan pihak ketiga menganjur kursus bagi pihaknya dan menjemput ustaz memberi penerangan dan bimbingan? Jika ada apakah syarat-syarat seperti bilangan peserta minima dan yuran yang dikenakan serta tatacara kerana saya berminat menganjur kursus sebegini di Johor. Saya mempunyai pengalaman menganjur kursus begini bagi pihak lain.

Blog/web Rawatan

My Favourite

Expose Mistik part-1

Expose Mistik Part 2

Expose Mistik Part 3

Teknik Tidurkan Jin

Senarai Perawat Luar Negeri

KLINIK RUQYAH DI LUAR NEGERI





  • Jordan
  • "Ayesh Quran: Cell: 00962795576723, ayeshquran@yahoo.com (Taibeh, Irbed, Jordan)
  • UK
    • Abu Junaid: 07834326225 (Birmingham and surrounding areas, UK)
    • Abdul Jabbaar: 07976918576 (Huddersfield and surrounding areas, UK)
    • Abu Abdullah As-Salafi: 07737557330 (Birmingham, UK)
    • Abu Abdullah: Ruqyashariyah@yahoo.co.uk, http://groups.yahoo.com/group/RuqyaShariyah/
    • Zaid : 07985667618 (Leicester, UK)
    • Sheikh Abu Hanifah (appears on the Islam Channel Q&A): 0208 471 5766 (London, UK)
    • Ibrahim At-turki: 07719380579 (Hertfordshire, North London)
  • USA
    • Abdulhakim Alhiyafi: (615) 668-2522 (Dallas, Tx 76107), the sheikh works in Sharia Academy and he travels to other states frequently.
    • Ahmad Al-Jabry: (313) 384-4509 (Dearborn, Mi 48126)
  • Germany
    • Abu Sufian: 01625365432 (Bonn)
  • Bosnia and Herzegovina
  • Morocco
  • Pakistan
    • Iqbal Salafi: TEL: 0092 51 5537998 (7AM-3PM PST), Mobile:0092 3335115646, Kashmiri Bazaar near masjid Darus Salaam, Ahl Hadith (RAWALPINDI-PAKISTAN)
  • Egypt
    • Waheed Abdul-Salam Balo: 0020105061850 (Egypt)
  • Yemen
    • Muhammad Al-Imam center (Ma'bar, Yemen)
    • Abdul-Qadir Al-Qudsy center (Al-Qadisiyah, San'a', Yemen)
  • Saudi Arabia
    • Abdul-Azeez Abu Djeen: phone: 4265211, cell: 055415020 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Muhammed Al-Subai'y: 055216484 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Abdul-Azeez bin Jdeed: 055425132 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Abu Abdullah: 054264125 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Abdullah As-Sadhan: 055261525 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Nasir Armeeh: phone: 055425132, cell: 055212184 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Abdullah Fahd Arsheedy: 0557556976 , 0557992665 (Al-Kharj, Saudi Arabia)
    • Khalid Al-habashy: the imam of Masjid Al-Sulayman (Jeddah, Saudi Arabia)
    • Munair Arab: (+966) 555708580, www.alroqia.com (Jeddah, Saudi Arabia)
    • Abdul-Azeez Muhammed Al-Kharmy: cell: 055663850, aziz1123@hotmail.com (Jeddah, Saudi Arabia)
    • Saleh An-Nah-Has: 0506575057 (At-Ta'ef, Saudi Arabia)
    • Ahmed Ard-dady: office: 048229319, cell: 0505302026 (Al-Madinah Al-Munawwarah, Saudi Arabia)
    • 'a'edh Al-Sharary: cell: 053650839 (Tabarjal, Saudi Arabia)
    • Sa'eed Al-Qahtany: 055759590 (Riyadh, Saudi Arabia)
    • Abu Mohammed Arsainy: 055143121 (Buraydah, Saudi Arabia)
    • Khalaf Aal-Baker: 054407544, (Al-aziziyah, Saudi Arabia)
    • Muhammed Al-ataiby: 052388818, 054449429 (Al-Khalidiyah, Saudi Arabia)
  • Kuwait
    • Abdullah Al-hadad: 3842452 (Al-Green, Kuwait)
    • Faysal Al-'anzy: 9279496 (As-Sableekhat, Kuwait)
    • Hady Al-'anzy: 9009019 (Al-Jahra', Kuwait)
    • Mohammed Al-Qaysi: 7989066 (Great Mubarak, Kuwait)
    • Abu Osamah: 7040056 (Kuwait)
  • UAE
    • Salah Abdul-Qader: 050/6111706 (Abu Dhabi, UAE)